Her Story

Het begin van mijn zoektocht

Na mijn dertigste stopte ik met de pil die ik vijftien jaar had geslikt. Er ging een wereld voor mij open. De seksuele energie gierde door mijn lijf, ook toen ik zwanger was. Dit maakte dat ik mij bewust werd van een kracht die diep van binnen in mij zat: mijn levenskracht. Ik voelde mij sterk als een leeuwin en wist weer precies wat goed voor mij èn mijn kind was. 

Opvallend was dat ik nadat ik met de pil was gestopt, meerder mystieke ervaringen had meegemaakt die de zintuigen en woorden te boven gingen. Ik beleefde dit voornamelijk alleen, één keer met een partner, en ook een keer met een vrouw. Deze ervaringen leken eindeloos te duren en brachten mij voorbij ruimte en tijd in het veld van liefde en eenheid. Ik vroeg mij af: Waarom heeft niemand mij ooit hierover verteld? 

Ik kwam er achter dat niemand in mijn omgeving dit herkende. Ik wenste een wijze moeder die mij zou vertellen over vrouwengeheimen en vrouwenkracht. Hoe lief en praktisch mijn moeder ook is de interessante oude kennis en wijsheid, die er wel dergelijk bestaat over seksualiteit, had ik niet van haar gehoord. Niet uit onwil maar omdat die gewoon niet bekend was. Hele generaties weten er heel weinig van. 

Mijn weg van de Tantra

Door deze onbekende mystieke ervaringen ging ik op zoek naar kennis. De eerste die er iets zinnigs over kon zeggen was een Mexicaanse Tantra meester, Anand Rudra van True Tantra. Een man die over seksuele kennis beschikt en die mij, een vrouw, kon uitleggen wat ik had meegemaakt. Die duiding kwam dus niet van die wijze moeder of oudere zus die ik mij had voorgesteld. Bij deze Tantra meester heb ik dan ook onverwacht en ongepland een waardevolle massage opleiding gevolgd uit de oude Kahula School traditie. Sindsdien geef ik als Tantrika professionele tantra massage sessies in Amsterdam en in de Pyreneeën.  

Mijn weg door Katharenland

In de Franse Pyreneeën had ik meerdere jaren off grid (zonder water en elektra) gewoond in een zelfgebouwd huisje, redelijk afgelegen. Dit was mij zeer goed bevallen. Ik ben geïnspireerd door Maria Magdalena en de Katharen. Haar liefde en compassie voor al dat leeft en het vertrouwen in het Goddelijke spreekt mij nog steeds aan. 

Om het donkerte te ervaren had ik behoefte om een tijdje in een grot te verblijven. Ik heb hier tien dagen alleen gezeten en twintig dagen gevast. Toen ik daarna voor het eerst weer geluiden hoorde, weer ging zien en eten, ontdekte ik dat ik in mijn leven onbewust sluiers over mijn ogen, oren en smaakpapillen had. Ik kon ongelooflijk intens horen, zien en proeven. Wat een prachtige ervaring! Ik ontdekte dat de wijze vrouw die ik zocht, in mij zit. 

Spreekt jou dit aan? Laat het mij weten, ik kan jou begeleiden op jouw tocht / Vision Quest of ik verwijs je door. Ik ken de weg in het Katharen gebied, de verborgen plekjes en de mooie verhalen. Ik beschik over een uitgebreid netwerk in de Pyreneeën.  

Mijn innerlijke pad van de Tao

In 2016 kwam ik terug naar Nederland. Toen zocht ik naar verdieping en verbinding met een groep om seksuele kennis en ervaring door te kunnen geven. Ik kwam bij Reinoud Eleveld uit, een Sufi. Hij leert vrouwen en mannen hun seksuele energie te gebruiken ten behoeve van henzelf. Dit is door hem geïntroduceerd als ‘het Vallei-orgasme’. In de Tao is het bekend als de ‘hemelse kringloop’. Marleen Janssen schreef in samenwerking met hem hierover het boek ‘Dit zouden alle vrouwen moeten weten’. Hier heb ik geleerd mijn seksuele energie goed te gebruiken. 

Dit geeft mij toegang tot een onuitputtelijke bron aan levenskracht en -vreugde. Ik weet nu dat ik heel lang vitaal en seksueel actief kan blijven. Dit gaat niet vanzelf, hiervoor train ik dagelijks. Een deel van die training gaat over zelf-beminning. Dit is een ongoing-process. Net als wanneer ik bijvoorbeeld goed wil leren tennissen zal ik ook moeten blijven oefenen. Dit is niet anders. Ik geniet van deze heerlijke weg met hobbels en verrassingen. Doordat ik seksueel goed voor mijzelf zorg, kan ik met mijn Lief uren genieten van een vrijpartij zonder dat er een streven of noodzaak is.

Mijn pad als Vallei Coach

Na de startcursus ben ik de opleiding als Vallei Coach gaan volgen. In Nederland ben ik één van de tachtig Vallei Coaches. Deze hechte grote groep sisters is bezig met seksuele wijsheid. Wij beschikken over waardevolle seksuele kennis uit verschillende wijsheidstradities, waaronder het taoïsme. Wij snappen hoe belangrijk het is dat vrouwen hun eigen seksuele kracht kennen en de seksuele energie anders kunnen gebruiken. Wij hebben zelfbeminning getraind en zijn opgeleid om onder andere dit door te geven aan de volgende generatie. Wij begeleiden ook vrouwen die de online cursus volgen en vragen hebben of weerstand tegenkomen. Wij zijn veilig voor onszelf, onze omgeving en boordevol energie. Zoek eens contact met zo’n Vallei-coach bij jou in de buurt, je vindt ze door heel Nederland.

Ik ben eind veertig en nog steeds in opleiding. Op dit moment volg ik de jaartraining over het Parelbewustzijn bij Reinoud Eleveld. Wat kan ik genieten van zijn onschatbare berg aan kennis en wijsheid. 

Om de week ben ik in Amsterdam, Groningen of midden Nederland te vinden. Heb je vragen? Wil je samen wandelen? Of wil je een tantra sessie ervaren?